Lainaa luottotiedottomalle

                   

Onko mahdollista saada lainaa luottotiedottomalle nopeasti pikavippinä tai kulutusluottona? Useat yritykset edellyttävät hakijalta puhtaat luottotiedot, mutta poikkeuksiakin saattaa löytyä. Tämä artikkeli kertoo hieman mahdollisuuksista saada lainaa, siinä vaiheessa kun luottotietosi ovat menneet.

Luottotietojen menetys on aina ikävä asia, jo senkin takia, että se usein vähentää mahdollisuuksia saada lainaa tai jopa puhelinliittymää. Luottotietojen menetys valitettavasti lähes aina sulkee pois myös pikavipin ja kulutusluoton ottamisen mahdollisuuden. Yleensä pikavippiä hakiessa, lainaa myöntävän firman rutiineihin kuuluu tarkistaa pikavipin hakijan luottotiedot, jotta he eivät suotta ota riskiä myöntäessään lainaa luottotiedottomalle. Luottotiedot tarkastetaan jostain asiakastietopalvelusta, kuten usein pikavippiä myöntävän palvelun verkkosivuilla sanotaan. Näitä henkilöiden luottotietoraportteja tarjoaa mm. Suomen Asiakastieto Oy ja väestörekisterikeskus.

Lainan myöntäminen on pikavippifirmoille aina selkeä riskitekijä, tämän takia pikavippiyhtiöt eivät yleensä myönnä lainaa luottotiedottomalle. Luottotietomerkintä on ikäänkuin viesti siitä, että raha- asiasi eivät aina ole menneet aivan niinkuin pitäisi. Lainaa myönnetään luottotiedottomille erittäin harvoin, yleensä ei ollenkaan, mutta hyvällä tuurilla saatat saada pikavippiä vaikka ilman luottotietoja.Internetin keskustelupalstoilla liikkuu monenlaista huhua pikavippifirmoista, jotka myöntävät lainaa luottotiedottomalle. Useimmiten vastauksena on selkeä ei, mutta joissain tapauksissa jotkut henkilöt kertovat saaneensa lainaa ilman luottotietoja. Emme ole saaneet mitään varmaa tietoa asiasta, emmekä pysty täten todistamaan väitettä, mutta emme sen puoleen myöskään kumoamaan. Käytännössä kovalla työllä ja hakemisella saattaa löytyä lainaa luottotiedottomalle myöntävä yritys, joskin hyvin epätodennököisesti.

  Lainanantaja Lainasumma Korko Arviot
 
aasa

100 - 2000 € 25 - 249 € starstarstarstarstar
nopsalaina 500 - 6000 € 54 - 590 € starstarstarstarstar

everyday 50 - 1 000 € 7 - 150 € starstarstarstarstar

SAV-Rahoitus

1 000 - 6 000 € 5 % starstarstarstar

Mitä ovat luottotiedot?
Luottotiedot ovat jokaisen henkilön taustoissa näkyvä jälkiä raha-asioiden hoidosta. Jos ihminen hoitaa aina raha-asiansa hyvin, ei luottotietomerkintöjä kerry rekisteriin vaikeuttamaan lainan-, liittymän ja vuokra-asunnon saantia. Jos taas on jossain vaiheessa elämää saanut luottotietomerkinnän, se vaikeuttaa mm. puhelin liittymän, työn, lainan ja asunnon saantia, koska usein ne tarkastetaan kaikissa edellämainituissa tilanteissa, joskaan ei aina esimerkiksi työn- tai asunnon haussa. Luottotietomerkintä ei pääse koskaan tulemaan itsestään rekisteriin esimerkiksi pari viikkoa myöhässä olevasta laskusta, vaan ennen merkinnän laittamista, on tullut ainakin 2 maksumuistutusta ja 2 maksuvaatimusta. Laskun maksamisen täytyy olla ainakin 6-8 kuukautta myöhässä jotta maksuhäiriömerkintä kirjataan paperiin. Maksuhäiriömerkinnän voi saada myös osamaksun tai kulutusluoton erien maksamisen totaalisesta laiminlyönnistä.

Luottotiedot pysyvät rekisterissä 2-5 vuotta, riippuen maksun laiminlyönnin törkeydestä. Kulutusluottoon liittyvä maksuhäiriö pysyy taustallasi 2 vuotta, kun taas ulosotossa todettu varattomuus tai velkomustuomio pysyvät 3 vuotta rekisterissä. Pahin maksuhäiriötuomio saadaan aikaan yksityishenkilön konkurssilla, josta kärsitään seuraavat 5 vuotta luottotietomerkinnän muodossa.

Pikavipin saaminen ilman luottotietoja siis on melko vaikeaa, mutta katselemalla aiheesta kertovia keskustelupalstoja, huomaat, että ainakin niitä uskoen, muutkin ovat onnistuneet. Monet firmat eivät myönnä lainaa luottotiedottomalle, mutta kovalla työllä ja ankaralla hakemisella saatat silti saada pikavipin, joskin kannattaa harkita tarkkaan sellaisen taakan ottamista.

Yksityislaina

Lainaa 100 €

Lainaa 200 €

Lainaa 300 €

Lainaa 400 €

Lainaa 500 €Hyvä tietää

Pikalainojen UKK – Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka vertailla pikalainoja?

Näin haet lainaa

Kuinka arvioimme vertailumme lainantarjoajat?

Mitä seuraamuksia on maksamatta jätetyllä lainalla?Lue lisää lainaa

Tekstiviestilaina

Vippi

Kulutusluotot

Pikaluotto

Lainaa luottotiedottomalle